Da je juče urađeno ono što treba uraditi danas ne bi ostalo za sutra.

четвртак, 6. мај 2010.

DS obeležio krsnu slavu

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao na obeležavanju krsne slave DS-a u Pančevu da je ta stranka ugrađena u temelje države, ali da epitet državotvorne stranke zaslužuje samo ako pokazuje solidarnost i nameru da pomogne onima kojima je to potrebno.

Demokratska stranka obeležila je u Pančevu, sečenjem kolača, krsnu slavu Đurđevdan, u prisustvu stranačkog vrha i članova Vlade Srbije.

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić poručio je da je DS ugrađena u temelje države, ali da taj epitet državotvorne stranke zaslužuje samo ako pokazuje solidarnost i nameru da pomogne onima kojima je to potrebno.

Tadić je poručio da je DS spremna da od bivših protivnika stvara saradnike kako bi kreirala bolju budućnost Srbije.

Predsednik demokrata je, takođe, naglasio da uprkos najznačajnijem uticaju koji ta stranka ima, ona je spremna da preuzme odgovornost, ali i uputi blagu kritiku neistomišljenicima, naglasivši da su "promašili temu" oni koji DS tretiraju kao neprijatelja.

"Nemojte da se začudite ako u spoljnoj politici napravimo iskorake koji nisu konvencionalna politika, jer hoćemo i da na tom polju od protivnika stvaramo prijatelje", naglasio je Tadić.

Predsednik Srbije je istakao da samo Srbija koja pokazuje solidarnost sa onima kojima je teško zaslužuje poštovanje i kredibilitet, mesto u EU i na nju, takvu će računati i drugi u regionu.

Tadić je rekao da Srbija danas saoseća sa bratskim grčkim narodom, ali i sa svim sunarodnicima u regionu i dodao da od takvog stava i politike neće odustati.

"Ko to sagleda, naš je saveznik", rekao je Tadić, ali i naglasio da od onih, koji su do juče bili na drugoj strani, želi promene u ponašanju, sistemu vrednosti, a ne samo u retorici.

"To želimo trajno da ugradimo u politiku DS, u decenijama koje dolaze", rekao je Tadić.

Obeležavanju slave DS prisustvovali su predsednik SPO Vuk Drašković, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković, predsednik PUPS-a Jovan Krkobabić i ministar prosvete Žarko Obradović.

23 коментара:

  1. Анониман8. јун 2010. 18:19

    da li je Ljubiša đ bio prisutan

    ОдговориИзбриши
  2. Gospodo demokrate,oglasili ste se ,dalekog,6.maja 2010.godine.Tog dana ste slavili i zelim Vam da dugo,dugo slavite u zdravlju i uspesima.Medjutim,od kako Vam gradjani dadose GLAS Vi zacutaste muklom tisinom.O cemu se radi?Da li Vam ne trebamo izmedju dva izbora ili necete da nas zamarate?Ni to ne bi bilo lose da te ispunili BAR JEDNO predizborno obecanje.Prevarili ste nas odmah po odrzanim izborima i to na najgrubkji,moguci nacin.U skupstini izabraste predsednika opstine o kome niko nije ni sanjao.Gde je sada gospodin,doduse doktor,ali Sujeranovic?O drugim obcanjima necemo ni da govorimo,cekamo da nam odgovorite na ova pitanja,a onda cemo dalje da razgovaramo.U suprotnom,ne pojavljujte se za sledece izbore,znacemo za koga cemo glasati.Mestani Milosevskog puta i nekih drugih delova Negotina.

    ОдговориИзбриши
  3. Dobar dan,demokrate,samo vi cutite.

    ОдговориИзбриши
  4. KAKO NEMA DEMOKRATA, ZAR SE ŠOJIĆ NE POJAVLJUJE NA TELEVIZIJI, KAO PROIZVOĐAČ VINA KOJI PIJU SVI MINISTRI.

    ОдговориИзбриши
  5. Ali Sojic ne kaze zasto Negotin nije dobio sredstva od Republike sto mozete procitati na blogu LDP Negotin.Ne znam sta se desi ovoj VLASTI KOJA IMA PROHODNOST DALJE OD VANCINE CESME.Nema veze DEMOKRATE i dalje cute.

    ОдговориИзбриши
  6. I danas,sve je isto samo njega nema.

    ОдговориИзбриши
  7. Treba da se stidite naslovne strane.Juce je neko obelezio ili SPOMENUO istorijski vazan JUBILEJ.SAMO VI NISTE.Mozda to vise i nije VAS vazan istorijski dan,VI cete,verovatno,obeleziti neki vazan dan MILOSEVICEVE VLADE.Sakrijte se od biraca u misju rupu.

    ОдговориИзбриши
  8. Sklonite sliku naseg najveceg vizionara,nemojte da se krijete iza njega,sramora je to.

    ОдговориИзбриши
  9. Da li ste culi sta je rekao gospodin Basesku?

    ОдговориИзбриши
  10. Bravo demokrate,jos cutite

    ОдговориИзбриши
  11. У години кад обележава 130 година од обнављања свог рада, Народна радикална странка је у духу Православне, Хришћамске традиције и овог 12. фебруара, заједно са својим гостима и пријатељима прославила своју Красну Славу - Св. три Јерарха. У оквиру Програма обележавања великих јубилеја, прваци Народне радилане странке Неготинске крајине, у историјском осврту, указали су на национални државотворни значај НРС, најстарије и најзначајније странке у историји српског парламентаризма.

    ОдговориИзбриши
  12. Учешће појединаца из неготинског ЛДП-а у „Шетњи за Зорана“ је заиста политички лицемерно и са становишта елементарних, моралних и људских постулата срамно. Може она да буде на листи оног наркомана и мафијаша колико хоће, јер су исти. Добро, и алкохол је једна врста зависности, као уосталом и дрога. Ми, Народни радикали, дубоко верујемо да ће се наш Народ коначно културно и национално освестити и да више никада неће дозволити да га у сигурну пропаст и катаклизму воде мафијаши, криминалци, наркомани, алкохоличари, лопови и политички канибали, који су на дан убиства премијера Ђинђића били у Италији, други у згради општине Неготин, у Грађевинском предузећу, славећи убиство несрећног Ђинђића. Замислите то морално посрнуће и политичко лицемерје: сада ти исти, који су се радовали убиству Ђинђића, који никада за његовог живота нису шетали са њим, или бар у његовој близини, сада када је он мртав, они организују „Шетње за Зорана“, полажу жуте руже на његов гроб, позивају се на његово политичко наслеђе... Колико је то јадно, бедно, безочно???

    Док је Ђинђић жив, средином 2002. године, Радмила Геров Неготином и Београдом шета са Војиславом Коштуницом, а не са живим Зораном Ђинђићем, чији је љути политички противник била и у ДСС-у, и у ПНТК. Када је Зоран убијен, боље рећи осам година касније, Радмила Геров организује и присуствује „Шетњи за Зорана“. А од убиства Ђинђића, 2003. године, јавно и бескрајно је подржавала: Томислава Николића, СРС - Војислава Шешеља, НС - Велимира Илића, Богољуба Карића и Г17 - Млађана Динкића. Све сами „пријатељи“ убијеног Премијера. Тада се није ишло у Београд на „Шетњу за Зорана“, већ се марширало, љубило и пијанчило са Шешељевим радикалима, Томом, Вељом, Карићем, односно њиховим пајташима у Неготину, Бору и Зајечару. Алал вера!!! Свака част!!! То је политичка доследност и програмско-идејна принципијелност. Док је Зоран жив, шетам са Коштуницом и другим Зорановим непријатељима. Када Зорана убију, шетам са Томом, Карићем, Вељом, Динкићем и другим осведоченим непријатељем, а онда, гле чуда, какав политички преокрет: осам година након Зорановог убиства ја позивам, организујем и учествујем у „Шетњи за Зорана“. Има ли краја овом политичком неморалу и људском лицемерју, до сада невиђеном на овим просторима? И ако је од Радмиле Геров, много је.

    Демократе, да ли, можда, мислите, имајући у виду да је ово, колико нам је познато, ваш блог, да треба и ви да се огласите на истом поводом било чега што је од животног значаја за народ Неготинске крајине???

    ОдговориИзбриши
  13. „С ВЕРОМ У БОГА – ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ!“.

    Народни радикали су уверени да ће, највише за десет година, Србија поново стати на своје ноге и постати економски јака, политички стабилна и војно моћна држава Западног Балкана, као што је била у првим деценијама прошлог века. А то никако није могуће уколико се народ Србије коначно, не дозове памети, односно то није могуће без: Краљевине Србије, на челу са краљем Петром III Карађорђевићем (свакако, уз одобрење престолонаследника Александра II), и без Владе Краљевине Србије, на чијем челу ће бити јака и снажна Народна радикална странка. Пре сто година, када су на челу Владе Краљевине Србије били: премијер Никола Пашић, министар финансија Лазар Пачу, Радомир Путник – министар војни, Србија је била узорни члан европске породице народа, која је под окриље српске државе вратила Косово и Метохију током I и II балканског рата, а након I светског рата, као изузетно значајни члан Савезничких снага, успела да створи услове да сви Срби живе у једној држави. Један динар је тада вредео као један швајцарски франак, извоз је био неупоредиво већи од увоза, штампа је била слободна, судство, здравство, просвета, војска и полиција били су поштеђени страначких утицаја, Влада је била састављена од најбољих и најстручнијих народних представника и имала је дванаест министарстава, заједно са премијером Николом Пашићем. Врховни командант Војске Краљевине Србије био је регент Александар I Карађорђевић, министар војни – Радомир Путник, док су команданти Армија били: војвода Живојин Мишић, војвода Степа Степановић и војвода Петар Бојовић.

    Србија ће поново бити економски јака, политички стабилана и војно моћна када васкрсне Краљевина и када се на челу Краљевине Србије нађу достојни потомци славних предака с почетка прошлог века.

    ЖИВЕЛА НАРОДНА РАДИКАЛНА СТРАНКА!
    ЖИВЕО КРАЉ ПЕТАР III КАРАЂОРЂЕВИЋ!
    ЖИВЕЛА КРАЉЕВИНА СРБИЈА!

    ОдговориИзбриши
  14. S obzirom da sam prozvan na sednici skupštine opštine Negotin od strane Radmile Gerov, kao i na njenom blogu, manipulišući mojim imenom, želim da odgovorim, zarad javnosti, da se ne bi pomislilo da se ćutanjem slažem sa tom insinuacijom, prizemnim politikanstvom.

    U svom iz-laganju na skupštini, a kasnije je to učinila i na pomenutom blogu, navela je, u negativnom kontekstu, da su objavljene dve moje knjige dok sam vršio dužnost direktora Narodne biblioteke »Dositej Novaković« Negotin (nestranačka ličnost, prim. V.M.).

    Šta to znači? Da li ja dok sam na dužnosti direktora ne treba da objavljujem kjige?

    Radmila Gerov hoće da prikaže da je Biblioteka, odnosno da sam ja sam sebi izdao knjige.

    Nije tačno!

    Ja sam objavio preko dvadeset knjiga, kod uglednih izdavača, u zemlji i inostranstvu (vidi Leksikon pisaca Srbije), a prošle godine objavljene su mi tri knjige: Estradija (Udruženje srpskih izdavača, Beograd) i Časnopis i Evropijum (edicija časopisa Bibliopis; štampa i sponzorstvo "Intelekta", Valjevo).

    Radmila Gerov kritikujući sadašnju vlast, hoće da stvori utisak da je ona pravedna, pravdoljubiva, principijelna politički, kulturna, itd., ali ne može time da prikrije činjenicu da su za vreme njenog mandata predsednika opštine uvedene privremene mere Vlade Republike Srbije, zbog nezakonitosti.

    To je demagogija.

    O tome, o njenim protivrečnostima, kao i o greškama i ogrešenjima u vreme njenog mandata, biće objavljena Bela knjiga, zborničkog karaktera, ukljućene su kompetentne ličnosti iz svih oblasti. Pristup nije kritizerski, već analitički, s jasnim kriterijumom. Da se zna.

    Pravda je spora, ali dostižna.

    Ars longa, politicus brevis.

    Umetnost je večita, politika kratka (prolazna).

    ОдговориИзбриши
  15. У години кад обележава 130 година постојања, НРС, као најзначајнија и најстарија политичка странка Србије, жели да пружи свој скромни допринос у изради „Стратегије одрживог развоја општине Неготин“ у овој деценији. Види у најновијем посту НРС.

    ОдговориИзбриши
  16. http://www.youtube.com/user/samovaspratim#p/u/85/Ufy6mu6IA7o

    ОдговориИзбриши
  17. šta je bilo sa parama, 80.000,oo Eura, koje je ljubiša naplatio od Fonda za građevinsko zemljište, zbog toga što mu je jedan kabl prolazio kroz plac'

    ОдговориИзбриши
  18. ОПЛЕНАЦ, 26. МАЈ ГОДИНЕ ГОСПОДЊЕ 2013.

    Огранак Народног Удружења грађана "Краљевина Србија" за Неготинску Крајину организоваће 26. маја ове године за све крајинске родољубе, патриоте и монархисте одлазак на Опленац, где ће се тог дана одржати Велика краљевска сахрана земних остатака Краља Петра II Карађорђевића, Краљице мајке Марије и Краљице Александре, супруге блаженопочившег Краља Петра II Карађорђевића.

    Народни радикални сабор, као настављач и следбеник Народне радикалне странке Николе Пашића, позива све своје чланове и пријатеље да се у вези овог организованог одласка јаве Страхињи Ћирићу на тел. 061/61-58-111 или поверенику "Краљевине Србије" за Неготинску Крајину, Небојши Стојановићу на тел. 065/30-12-944.

    С ВЕРОМ У БОГА - ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ!!!

    ОдговориИзбриши
  19. I baba Vanga je imala vizije!........Uprkos zapadnim hvalospjevima, za veliku većinu Srba, Đinđić će ostati zapamćen po tome,da se obogatio prodajući svoju zemlju onima koji su tako nemilosrdno vodili rat protiv nje, svega nekoliko godina ranije.Ima li istine u pričama, koje niko ne demantuje, a pola Beograda ispire usta sa njima, da je iza pokojnog Đinđića ostalo enormno lično bogatstvo, da je zapisnik sa ostavinske rasprave nakon njegove smrti papir do koga se ne može doći? Ni po koju cenu. Zašto? Bivši savetnik pokojnog premijera Srbije Zorana Đinđića, Nikola Sandulović, u izjavi za „Pravdu” kaže da je bivši premijer bio bogat čovek i da ga ne čudi kako je njegova supruga Ružica mogla da kupi novu kuću, koja, prema njegovim informacijama, košta oko tri miliona evra.Neće da pokažu testament jer bi onda narod video šta je sve od imovine imao Đinđić. Šta sve nije prijavio kada je bio premijer, a onda bi se poteglo i pitanje odakle mu sve to. Ako se uzme u obzir zašto se toliko ćuti o njegovom nasledstvu i pola miliona evra koje je iskeširala njegova nezaposlena žena, jasno se vidi da tu neke kockice fale.Đinđić je i sam priznao da posjeduje dionice u tvrtki Koka-kola, a iz tog razdoblja, vlasnik je i jednog preduzeća u mađarskom gradu Kečkemetu.Pokojni premijer Zoran Đinđić je 2003. godine u radnoj knjižici imao samo dvije godine i šest mjeseci radnog staža!

    ОдговориИзбриши
  20. ОПЛЕНАЦ - 26. МАЈ 2013.

    У недељу, 26. маја, сахрани чланова Краљевске породице Карађорђевић: краља Петра II Карађорђевића, краљице - мајке Марије, краљице Александре и краљевића Андреја, присуствовали су и народни представнице из Неготинске Крајине. Поред протојереја СПЦ, оца Ранка Јовића, председнице Кола српских сестара, Александре Петровић и повереника Краљецине Србије за општину Неготин Страхиње Ћирића, сахрани, у организацији државе Србије, присуствовало је још 17-оро Крајинаца, пријатеља и поштоваоца Краљевске породице Карађорђевића. Александра Петровић и Страхиња Ћирић имали су изузетну "привилегију" да у непосредном разговору лично изразе саучешће Престолонаследнику ЊКВ Александру II Карађорђевићу и ЊКВ принцези Катарини. Након тога Крајинци су се поклонили земним остацима чланова Краљевске породице Карађорђевић у крипти цркве Св. Ђорђа на Опленцу. У повратку за Неготин, Крајински народни представници, међу којима су били људи из Неготина, Јабуковца, Сикола, Михајловца, Плавне, Црномаснице, Видровца, Прахова, Поповице, Кобишнице, Штубика, Љубичевца и Чубре (трговци, пољопривредници, адвокати, културни посленици, ђаци и студенти, свештеници и правници, људи из народне милиције и српске војске, пензионери и радници) посетили су цркве и манастире у Шумадији: ЦРКВУ ПОКАЈНИЦУ И МАНАСТИР КОПОРИН. Крајински народни представници овом приликом посебно желе да се захвале Српској Православној Цркви и Приватном саобраћајном предузећу "ЈОХАН ТУРС" из Душановца због свеколике помоћи у припреми и организацији одласка на Опленац.

    Ексклузивне фотографије са Опленца објавићемо у наредним данима.

    Обавештавамо све монархисте Неготинске Крајине да ће Оснивачка скуштина Удружења грађана "Краљевина Србија" за Неготинску Крајину бити одржана у другој половини наредног месеца.

    С ВЕРОМ У БОГА - ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ !!!

    ОдговориИзбриши
  21. ВИДОВДАН 2013. ЛЕТА ГОСПОДЊЕГ


    Народни радикали неготинске Крајине и ове 2013. године Господње, на хришћански достојан начин, одали су почаст и дужно поштовање погинулим родољубима за слободу Србије од Косовског боја до последњих ратова. Присуством на Опелу у Саборној цркви у Неготину, Парастосу код Споменика ослободиоцима у Првом св. рату, као и пажљивим праћењем Видовданске академије у Тодорчетовом конаку, Народни радикали су, по ко зна који пут, на делу, а не само на речима, показали да су једина одговорна, државотворна и национално самосвесна странка у Срба. Без лажне скромности, осим представника Локалне самоуправе, не видесмо представника ни једне странке, (осим Народног покрета "Двери српке") како из власти тако из опозиције.

    На жалост, неки су у међувремену и страначку Крсну славу угасили (СПО, ДС, ДСС, НС), па нас зато и не чуди што представника из тих и таквих, некада великих српских странака на Видову-дану нико не виде. А можда они никада и нису били велики. Време, као непогрешиви и најбољи судија, показаће ко је "вјера а ко не вјера". Живи били па видели.

    Представници Народних радикала, Краљевине Србије и Српско-Француског пријатељства: проф. Милован Николић, Радмила Робуловић и Страхиња Ћирић, положили су цвеће и упалили свеће ослободиоцима.

    Иако је ово од недавно не само верски већ и државни празник, услед вишедеценијског убијања националне и патриотске свести, Опелу, Парастосу и Академији присуствовао је не велики број грађана (негде око 100-120 људи).

    Не сумњамо да су организатори: Црквена општина неготинска, Дом културе и Музеј Крајина дали све од себе, али неоспорна је чињеница да је обележавање Видовдана прошло доста скромно и неопажено. Обележавање тако значајног, духовног и националног благдана, када се сећамо и почасти одајемо свима онима који су за слободу Отаџбине дали оно највредније што имаше, своје животе, несебично и храбро, да би ми, њихови потомци, знали ко смо и шта смо, да би имали своју државу, да би сачували веру Православну.

    Баш зато мислимо да најмање хиљаду људи, а не само стотинак, треба да присуствује на Парастосу код Споменика.

    Даће Бог и срећа јуначка да тако буде, ако не већ наредне 2014. године, када ће читава Европа обележавати један век од почетка Првог св. рата, у коме је за слободу Србије животе положило преко милион људи, односно, свака друга мушка глава и сваки четврти становник Краљевине Србије, дакле, ако не тада, а оно засигурно 2018. године, када је окончан Велики рат из кога је Србија, заједно са својим савезницима, изашла као величанствени победник.

    На жалост, након тога су уследили порази и разарање и уништавање српског националног бића на свим географским просторима овдашњим.

    Такође смо сигурни да ће, ако не и пре, онда засигурно 2021. године, када ћемо обележити 1000 година српске државности и аутокефалности наше Цркве, Србија поново бити Краљевина са династијом Карађорђевић на челу и Народним радикалима и осталим народним и државотворним странкама у Влади Краљевине Србије. Или ће Србија бити оно што је увек била - а то је Краљевина, или је за десет година бити неће??? Коначан и дефинитиван одговор даће српски народ, као већински у држави Србији, а не Европска Унија, Савет Европе, НАТО, Америка, Русија или Кина. Или ће се Срби дозвати памети после једног века лутања, тумарања и пропадања, или ће нестати са историјске сцене, на чему већ деценијама раде разноразне белосветске немани и пробисвети у чему им неки од нас обилато помажу.

    С ВЕРОМ У БОГА - ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ!!!

    ОдговориИзбриши
  22. КОНАЧНО „ДУНАВСКИ“ ФОРУМ


    Након више одлагања термина одржавања традиционалног „Дунавског форума“, Народни радикали Неготинске Крајине, заједно са својим пријатељима и учесницима, објављују да ће се четврти „Дунавски форум“ одржати у недељу, 2. новембра године Господње 2014. И овогодишњи „Дунавски форум“ одржаће се, наравно, на Дунаву, у простору Конака домаћина форума Николе Хаџи-Поповића, са почетком у 12 часова. Суштинска расправа ове године водиће се на тему: „Перспективе и препреке развоја Неготинске Крајине до 2020.“. У оквиру главне теме говориће се о развојним могућностима Неготинске Крајине у две најважније привредне гране овога краја, а то су: пољопривреда и туризам. Биће речи и о неопходности изградње одговарајућег пристаништа на Дунаву у делу где друга европска река пролази кроз општину Неготин. О овим изузетно значајним питањима за даљи опстанак Неготинске Крајине, а потом и њен развој и опоравак, говориће стручни и компетентни људи из области пољопривреде, туризма и саобраћаја. На „Дунавски форум“ су, као и претходних година, позвани челни људи Локалне самоуправе, Председник општине, Председник СО Неготин, ресорни чланови Општинског већа, као и директори Јавног грађевинског предузећа, Туристичке организације и Завода за пољопривреду. Пре одржавања Дунавског форума са радним ручком, Народни радикали ће положити цвеће и упалити свеће за све погинуле ратнике у Првом и Другом балканском рату и Великом рату, а поводом једног века од почетка Првог светског рата. Подсећамо, на челу Владе Краљевине Србије, те историјске 1914. године, налазио се најзначајнији српски државник и политичар, председник Народне радикалне странке, велики и непоновљиви Никола Баја Пашић. Полагање цвећа и паљење свећа обавиће се у централном градском парку, код Споменика погинулим ратницима, у 11:30 часова.

    С ВЕРОМ У БОГА - ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ!!!

    ОдговориИзбриши

Himna DS - za download