Da je juče urađeno ono što treba uraditi danas ne bi ostalo za sutra.

четвртак, 29. април 2010.

Посланици ДС прикупили пет милиона динара помоћи поплављенима

Београд, 29. априла 2010.

Портпаролка и посланица Демократске странке у Скупштини Србије Јелена Триван изјавила је да су посланици ДС прикупили пет милиона динара помоћи за поплављена подручја и апеловала на све да помогну угроженом становништву.

Јелена Триван је на конференцији за медије Посланичког клуба ДС у парламенту казала да су претходних дана Србију задесиле стравичне поплаве, тешка људска страдања и да је више од 1.100 домаћинстава остало без крова над главом.

Према њеним речима, посланици ДС су претходних дана обилазили поплављена подручја и желели да предузму нешто како би се људима помогло.

Стога су контактирали многа приватна и јавна предузећа, локалне самоуправе и прикупили око четири милиона помоћи, док су посланици ДС издвојили из сопствених средства још миллион динара, навела је Триван.

Она је додала да су државне институције учиниле оно што је било у њиховој моћи и да је влада издвојила знатна материјална средства за помоћ поплављеним подручјима, али да у овом тренутку у Србији недостаје истинска солидарност и да стога треба јавност да се удружи и покаже саосећање, пружи помоћ и солидарност.

Јелена Триван је додала да посланици Демократске странке сматрају да помоћ коју су прикупили није довољна али да представља добар знак и уједно апел свима да се придруже тој акцији и помогну како би људи који су остали без крова над главом поново имали своје куће.

Посланик ДС Горан Стефановић је казао да је обишао поплављена подручја, да је тешка ситуација у Лесковцу, Зајечару, Сокобањи, али да је у Трговишту ситуација "драматична", где људи са децом предшколског узраста живе ван својих кућа.

Он је апеловао на све људе добре воље како би се помогло да се у Трговишту изгради девет породичних кућа и помогне унесрећенима јер, како је рекао, они заиста немају услова за нормалан живот.

Нема коментара:

Постави коментар

Himna DS - za download