Da je juče urađeno ono što treba uraditi danas ne bi ostalo za sutra.

уторак, 2. март 2010.

Predsednik Privremenog organa obišao poplavljeno područje

Predsednik Privremenog organa opštine Negotin Ljubiša Đorđević u pratnji načelnika Štaba civilne zaštite Jovana Miljkovića, obišao je juče poplavljeno područje na teritoriji naše opštine. Timok koji se izlio u nebranjenom području, poplavio je više stotina hektara oranica u ataru mesnih zajednica Braćevac, Crnomasnica, Aleksandrovac i Kovilovo. Istovremeno voda je ugrozila i putne saobraćajnice koje su povezivale ova krajinska sela.
Na putu prema Aleksandrovcu put je, zbog rušenja dva propusta, zatvoren za saobraćaj i koristi se alternativni put Kovilovo – Aleksandovac. Zabranjen je i saobraćaj preko mosta na Timoku kod Crnomasnice. Na putu prema Kovilovu još uvek ima vode na kolovozu, ali je put prohodan za saobraćaj, kao i put kod Veljkova, gde ekipe Vatrogasno spasilačke jedinice Negotin ispumpavaju vodu sa puta.
Predsednik Privremenog organa obišao je i jedno domaćinstvo u Prahovu, gde je usled pojave klizišta došlo do rušenja dvorišne ograde i stuba, ali nema direktnih pretnji da će klizište ugroziti stambene objekte.
Prilikom jučerašnjeg obilaska ugroženog područja, predsednik Privremenog organa rekao je da će lokalna samouprava pružiti neophodnu pomoć u rešavanju ovog problema.

9 коментара:

  1. Анониман2. март 2010. 17:46

    Podrška za SPO i DEMOKRATE! BROJ 7 je zakon , jer sve ostalo je velika O

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман2. март 2010. 20:53

    Народна радикална - Страхиња (НРС) је рекао...

    Бивша председница Геров током 2007. и 2008. године у иностране земље је путовала само 25 пута, од тога 17 пута у Бугарску?! Ми, грађани Неготинске Крајине, имали смо велике користи од тих туристичких путовања и екскурзија бивше председнице. Стигли су инвеститори из Аустрије, Немачке, Данске, Румуније, Бугарске... Изграђен је велики број фабрика, туризам нам је процветао, од толиких иностраних инвестиција неготинска општина је постала једна од најразвијенијих у Европи?! Било, не поновило се. Што би рекао Његош: "Спуштах се ја на ваше уже, умало се уже не претрже. Памет ми у главу ућерасте, од тад смо већи пријатељи".

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман3. март 2010. 00:05

    Народна радикална - Страхиња (НРС) је рекао...

    Жалосно да жалосније не може бити. Да ли је било 15, 16 или 20 аутобуса из Зајечара и Бора, потпуно је небитно. Оно што је битно, јесте чињеница да је више од хиљаду људи у Зајечару остало без игде-ичега. Градоначелник РТЗ моли за помоћ на све стране. Палма је поклонио пола милиона динара, Влада Србије 20 милиона динара. А истовремено се за конвенцију у Неготину, више него за бахату и обесну, потроши најмање милион динара. Намеће се, само по себи, логично питање где су ту част, образ, молар? Да ли је политика баш толика проститутка, и да ли је у њој баш све, али апсолутно баш све допуштено? Одговор ће дати бирачи 7. марта, а мени се све чини да ће ова увезена демократија из Зајечара, боље рећи путујући циркус, и поред бацања огромних пара на неготинску конвенцију, док се потопљени Зајечарци боре за голи живот и егзистенцију, на тим изборима проћи ће јадно и бедно. Добиће они, дакако 5-6 одборника, али то је много, много мање од онога што они прижељкују. Али нису ни Неготинци баш толико наивни, чули су и видели они како су Ничић и Мирковић "усрећили" Боране за сва времена. Елем, све је то већ виђено и заиста нема потребе да гледамо репризу у Неготину. Наравно, свако има права да о себи мисли најбоље, па и коалиција ПЖК - Г17, али жеље су једно - а изборна воља грађана Неготина су нешто сасвим друго. Живи били па видели.

    ОдговориИзбриши
  4. IZLAZNOST U 15:00
    Izlaznost u 15:00 , 13.965 ili 32,55%.

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман7. март 2010. 23:13

    Alo ljudi sta radite ! Menjajte pricu . Dajte rezultate! Ako vec imate pojacanu ekipu. Dugujete to glasacima!!!!!!!!!

    ОдговориИзбриши
  6. POBEDA POBEDA POBEDA TO DUGUJEMO GLASACIMA Hvala svim Negotincima i Negotikama Kao i svim mestanima sela Opstine Negotin sto su pobedili na izborima u ime Demokracke stranke Negotin

    ОдговориИзбриши
  7. Negotin: Pobeda koalicije DS- SPO
    7. mart 2010. | 22:38 -> 23:22 | Izvor: B92, Tanjug
    Negotin -- Na vanrednim izborima za odbornike Skupštine opštine Negotin vodi koalicija "Za evropski Negotin", koju čine Demokratska stranka i Srpski pokret obnove.

    Izbori u Negotinu (B92)
    Izbori u Negotinu (B92)
    Prema nezvaničnim rezultatima na vanrednim lokalnim izborima u Negotinu najviše glasova osvojila je koalicija "Za evropski Negotin- DS- SPO- dr Dragan Šurjenović". Na drugom mestu je koalicija SPS- PUPS- JS- Ivica Dačić sa osvojenih 18,42 odsto glasova, dok je na trećem mestu lista LDP- Radmila Gerov sa 16,05 odsto glasova.

    Srpska napredna stranka - Tomislav Nikolić osvojila je 13,81 odsto glasova, sledi lista Živim za Negotin - G17 plus - Boško Ničić sa 9,49 odsto, Socijaldemokratska partija Srbije - Rasim Ljajić (6,34 odsto).

    Ubrzo posle zatvaranja izbornih mesta i prvih prebrojavanja glasova, u izbornom štabu Demokratske stranke počelo je slavlje. Nosilac liste "Za evropski Negotin" , dr Dragan Šujeranović izjavio je da su građani napravili pravi izbor.

    "Zahvaljujem se građanima opštine Negotin što su glasali za listu broj 7 koju čine DS i SPO. Mislim da su građani ispravno odlučili. Hvala im. Mi ćemo se potpuditi da ovu opštinu na dalje stvarno uredimo i sredimo i sve one propuste koji su bili do sada nadoknadimo u narednom periodu koji je pred nama", rekao je Šujeranović.

    Na ovim izborima glasalo je oko 47 odsto građana sa pravom glasa, a cenzus nisu prešli radikali i koalicija Demokratska stranka Srbije- Nova Srbija- Vlaška demokratska stranka Srbije.

    Pravo glasa na izborima imao je 42.901 građanin, a izbori su se održavali na 72 biračka mesta - 17 gradskih i 55 u selima opštine Negotin.

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман8. март 2010. 18:08

    Ako primecujete ni sad DS nije presla 5 000 glasaca,isto kao i 2008 Ljubisa.Stim sto su sada i SPO glasali za DS.Ispade Ljubisa imao bolji reiting.A na republickim 2008 god DS za poslanike imala oko 11 000 glasaca.Znaci i tada oni koji glasaju na republickom nivou nece ove lokalce jer ih vrlo dobro znaju.

    ОдговориИзбриши
  9. 08.03.- Незванични резултати локалних избора

    2543_1.jpg

    Према незваничним подацима Изборне комисије општине Неготин највећи број гласова на јуче одржаним ванредним локалним изборима у општини Неготин освојила је листа „За европски Неготин – ДС – СПО – др Драган Шујерановић“. За ову листу гласало је 23,82 одсто бирача који су јуче изашли на гласање.

    На другом месту је листа „Социјалистичка партија Србије - Партија уједињених пензионера Србије - Јединствена Србија“, са 18,61 одсто гласова, док је на трећем месту листа „Либерално демократска партија - Радмила Геров“, која је освојила 17,06 одсто гласова бирача.

    Цензус су прошле joш и Српска напредна странка са 13,73 одсто, коалиција „Живим за Неготин - Г 17 плус - Бошко Ничић“ са 8,78 одсто , „Социјалдемократска партија - Расим Љајић“ са 6 одсто и Влашка демократска странка са 4,08 одсто гласова.

    Цензус на јуче одржаним ванредним локалним изборима у Неготину, нису прошле Српска радикална странка, која је освојила 3,06 одсто гласова и коалиција „Демократска странка Србије- Нова Србија - Влашка демократска странка Србије“ за коју је гласало 1,68 одсто бирача.

    ОдговориИзбриши

Himna DS - za download