Da je juče urađeno ono što treba uraditi danas ne bi ostalo za sutra.

уторак, 2. март 2010.

Nаjbolji đаci nа izletu u Beču

U organizaciji negotinske lokalne samouprave u glavnom gradu Austrije, Beču tokom vikenda boravilo je 70 najboljih učenika osnovnih i srednjih škola iz opštine Negotin. Učenike i nekoliko njihovih nastavnika na ovu trodnevnu ekskurziju poveo je Ljubiša Đorđević, negotinski preduzetnik i predsednik Privremenog organa opštine Negotin.

„Ovom ekskurzijom hteli smo da nagradimo naše najbolje učenike, ali i decu iz porodica slabog materijalnog stanja, koji nisu do sada putovala izvan granica naše zemlje” - rekao je Ljubiša Đorđević, dodajući da je za ovu namenu iz opštinskog budžeta izdvojeno oko 10.000 evra.

Tokom boravka u Beču đaci su imali priliku da upoznaju istorijska zdanja glavnog grada Austrije i druže se sa vršnjacima u klubovima 'Stevan Mokranjac' iz Beča i 'Jedinstvo' iz Švehata. Decu je u Beču primio i ambasador Srbije Milovan Božinović.

Đorđević je u subotu razgovarao i sa gradonačelnikom Švehata, grada nadomak Beča, Hanesom Facekašom i pozvao ga da dođe u posetu Negotinu i predložio mu bratimljenje dva grada. Facekaš je prihvatio oba predloga i najavio da bi u Negotin mogao da dođe na jesen.

U Austriji živi veliki broj Negotinaca. Prema zvaničnim podacima u ovoj zemlji živi oko 15.000 građana Srbije iz Negotinske Krajine, a najvećim delom oni žive u Beču.

2 коментара:

  1. Анониман2. март 2010. 13:33

    Ljubisa uz tebe smo pobeda DS-a

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман9. март 2010. 22:40

    Puno srece Ljubisa i dalje uz tebe smo.Pokazao si im sta vi znacite,svaka vam cast.Nemojte da pokleknete nesposobnima samo napred.

    ОдговориИзбриши

Himna DS - za download