Da je juče urađeno ono što treba uraditi danas ne bi ostalo za sutra.

субота, 28. новембар 2009.

Pokrenuli istragu protiv predsednice opštine


Odluka Okružnog suda u Negotinu

Pokrenuli istragu protiv predsednice opštine

Autor: Smiljka Jurasović | 04.06.2009. - 05:00

Negotin - Istražni sudija Okružnog suda u Negotinu otvorio je istragu protiv Radmile Gerov (42), predsednice opštine Negotin, njenog supruga Vladana Gerova (42), vlasnika firme „Moto Boem“ Dragoslava Bogdanovića (43) i Mirjane Dojčinović, pravnice u opštinskoj upravi, zbog sumnje da su u postupku javne nabavke za prevoz učenika oštetili budžet opštine Negotin za dva miliona dinara.

Okružni sud u Negotinu - Radmila Gerov

Istraga je na zahtev Okružnog tužilaštva otvorena nakon saslušanja svih osumnjičenih. Radmila Gerov je pod istragom zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj tako što je krajem 2005. godine, kao predsednica opštine Negotin u postupku javne nabavke za prevoz učenika favorizovala „Moto Boem“, čiji je vlasnik Dragoslav Bogdanović, lični prijatelj njenog supruga Vladana Gerova, čime je budžet opštine Negotin oštećen za preko dva miliona dinara.
- I pored jeftinijih ponuda drugih ponuđača, Gerova je iskoristila svoj službeni položaj u nameri da pribavi korist za Dragoslava Bogdanovića, prijatelja svog supruga Vlade Gerova, pa je u toku postupka javne nabavke uticala na predsednicu komisije Mirjanu Dojčinović da sačini izveštaj u kome će kao najekonomičnija biti predložena ponuda „Moto Boema“ sa rokom plaćanja do 120 dana, dok je plaćanje kasnije vršeno u mnogo kraćem roku, čime je i nanela štetu budžetu opštine - navodi se u zahtevu za pokretanje istrage.
Protiv Vladana Gerova, supruga Radmile Gerov, istraga se vodi zbog sumnje da je uticao na svoju suprugu da njegov prijatelj Dragoslav Bogdanović na tenderu dobije posao prevoza učenika. Zbog sumnje da je podstrekivao Radmilu Gerov da pribavi njegovoj firmi korist, istraga se vodi i protiv Dragoslava Bogdanovića, vlasnika „Moto Boema“. Pod istragom je i Mirjana Dojčinović, osumnjičena za pomaganje u svojstvu predsednice tenderske komisije.
Predstavnici stranaka koje čine opoziciju u SO Negotin, DS i SPS nisu želeli da komentarišu najnovije poteze pravosudnih organa. Ove stranke su još 23. aprila, kada je isteklo 90 dana za održavanje legalne sednice opštinskog parlamenta, podnele zahtev Vladi Srbije za raspuštanje SO Negotin.
Radmila Gerov u ranijoj izjavi „Blicu“ odbacila je optužbe i rekla da je tender sproveden po zakonu.
- Prilikom izbora najpovoljnijeg ponuđača nije presudan bio rok za plaćanje, već godište voznog parka, kadrovska struktura i ostalo. Uostalom, cena prevoza učenika 2005. godine bila je niža od cene koja se plaćala 2004. a na drugom tenderu raspisanom 2006. „Moto Boem“ je bio jedini ponuđač - tvrdi Gerova.

Ponovo sednica
Sednica SO Negotin zakazan je za petak, a prva tačka dnevnog reda i na ovom zasedanju, kao i na tri prethodna održana bez kvoruma, jeste odluka o potvrđivanju mandata za tri odbornika vladajuće koalicije koju čine lokalni Pokret za Negotinsku i Timočku krajinu i SRS. Podsećamo, Okružni sud u Negotinu je u sva tri slučaja poništio ove odluke zbog nepostojanja važeće potvrde izborne komisije o dodeli mandata izabranim kandidatima.

Нема коментара:

Постави коментар

Himna DS - za download