Da je juče urađeno ono što treba uraditi danas ne bi ostalo za sutra.

четвртак, 6. мај 2010.

DS obeležio krsnu slavu

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao na obeležavanju krsne slave DS-a u Pančevu da je ta stranka ugrađena u temelje države, ali da epitet državotvorne stranke zaslužuje samo ako pokazuje solidarnost i nameru da pomogne onima kojima je to potrebno.

Demokratska stranka obeležila je u Pančevu, sečenjem kolača, krsnu slavu Đurđevdan, u prisustvu stranačkog vrha i članova Vlade Srbije.

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić poručio je da je DS ugrađena u temelje države, ali da taj epitet državotvorne stranke zaslužuje samo ako pokazuje solidarnost i nameru da pomogne onima kojima je to potrebno.

Tadić je poručio da je DS spremna da od bivših protivnika stvara saradnike kako bi kreirala bolju budućnost Srbije.

Predsednik demokrata je, takođe, naglasio da uprkos najznačajnijem uticaju koji ta stranka ima, ona je spremna da preuzme odgovornost, ali i uputi blagu kritiku neistomišljenicima, naglasivši da su "promašili temu" oni koji DS tretiraju kao neprijatelja.

"Nemojte da se začudite ako u spoljnoj politici napravimo iskorake koji nisu konvencionalna politika, jer hoćemo i da na tom polju od protivnika stvaramo prijatelje", naglasio je Tadić.

Predsednik Srbije je istakao da samo Srbija koja pokazuje solidarnost sa onima kojima je teško zaslužuje poštovanje i kredibilitet, mesto u EU i na nju, takvu će računati i drugi u regionu.

Tadić je rekao da Srbija danas saoseća sa bratskim grčkim narodom, ali i sa svim sunarodnicima u regionu i dodao da od takvog stava i politike neće odustati.

"Ko to sagleda, naš je saveznik", rekao je Tadić, ali i naglasio da od onih, koji su do juče bili na drugoj strani, želi promene u ponašanju, sistemu vrednosti, a ne samo u retorici.

"To želimo trajno da ugradimo u politiku DS, u decenijama koje dolaze", rekao je Tadić.

Obeležavanju slave DS prisustvovali su predsednik SPO Vuk Drašković, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković, predsednik PUPS-a Jovan Krkobabić i ministar prosvete Žarko Obradović.

Пожар у Сиколу

Домаћинство Станоја Минића у Сиколу, у петак, 30. априла обишли су Љубиша Ђорђевић, председник Привременог органа општине Неготин и председник Скупштине општине Неготи мр Милан Уруковић, како би сагледали размере настале материјалне штете изазване пожаром.


Они су обећали хитну финансијску помоћ у износу од 200.000 динара настрадалом домаћинству Станоја Минића, која ће бити издвојена из буџета општине Неготин.
У месној заједници Сиколе у општини Неготин, у пожару који је пре неколико дана избио изгорела је породична кућа и сви помоћни објекти Станоја Минића из овог села. Пожар је причинио и велику материјалну штету будући да је потпуно изгорела кровна конструкција, а у помоћним објектима и пољопривредне житарице, као и део пољопривредне механизације.

Himna DS - za download